zondag 10 december 2017

Romige venkelsoep (recept)

Met al die sneeuw die vandaag naar beneden komt vind ik het wel een 'soepdagje'.  Romige venkelsoep staat er hier als lunch op het menu.

Ingrediënten voor 2 koppen soep:
1 venkelknol, klein gesneden
1 uitje, klein gesneden
1 blokje groentebouillon
1,5 glas water
1 eetlepel bloem
beetje boter
scheutje slagroom

Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de stukjes ui. Voeg de eetlepel bloem en een scheutje water toe, goed doorroeren. Giet de rest van het water erbij. Ook het bouillonblokje en de fijngesneden venkelknol mogen nu in de pan. Laat dit alles 10 minuten zachtjes koken.
Haal het pannetje van het 'vuur' en gebruik een staafmixer om er een glad geheel van te maken. Voeg een scheutje slagroom toe, even doorroeren en eet smakelijk!

1 opmerking:

  1. Lekker hoor! Hier boerenkool op het menu 😃
    Groetjes en sterkte met de sneeuw.
    Hier ziet het inmiddels ook wit.
    Groetjes,
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen

Hartelijk dank voor je reactie!
Groetjes, Syl