dinsdag 1 augustus 2017

Romige bloemkool-kerriesoep (recept)

Ingrediënten (voor vier kommen):
halve bloemkool (kleine roosjes snijden)
1 theelepel kerrie
2 blokjes bouillon
3 eetlepels bloem
1 ui (fijngesnipperd)
wat boter
water
1 bakje kruidenroomkaas
wat peterselie (vers of gedroogd)
Bak de gesnipperde ui in de boter en voeg de kerrie en de bouillonblokjes toe.
Giet een beetje water bij de gefruite ui en doe er al roerend drie eetlepels bloem bij. Geleidelijk kan meer water worden toegevoegd en mogen ook de kleine bloemkoolroosjes in de pan. Voor een stevige soep moet de bloemkool net onder water staan. Als de soep kookt al roerend de kruidenroomkaas en wat peterselie toevoegen. Laat dit alles 10 minuten zachtjes koken en vergeet niet af en toe te roeren.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor je reactie!
Groetjes, Syl