Vanavond had ik een makkelijke snelle maaltijd op het menu staan:
Salade (botersla, paprika, radijs, bosuitjes, snoeptomaatjes, appel en bolletjes geitenkaas), geroosterd brood en stukjes gemarineerd (sambal oelek, ketjap manis) varkensvlees met mijn favoriete pinda satésaus.
Recept pinda satésaus (voor twee personen):
benodigdheden:
1 ui (klein gesneden)
1 teen knoflook (geperst)
wat boter/olie
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1/2 theelepel sambal oelek
1/2 eetlepel suiker
1 eetlepel tomatenketchup
paar scheuten melk
Fruit de ui in de olie/boter en voeg de overige ingrediënten toe. Vuur op laag pitje en al roerend even zachtjes door laten pruttelen. Voeg melk toe tot je de juiste dikte hebt. Deze saus is ook prima nog een dagje in de koelkast te bewaren en later op te warmen in de magnetron.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Hartelijk dank voor je reactie!
Groetjes, Syl