zondag 10 september 2017

Champignonsoep (recept)

Vandaag geen zin om uitgebreid in de keuken te staan. Gekozen voor een simpel champignonsoepje.

Ingrediënten (voor 2 kommen soep):
1 bakje champignons (fijngesneden)
1 ui (fijngesneden)
1 blokje kippenbouillon
anderhalve eetlepel crème fraîche
beetje boter
1 eetlepel bloem
500 ml water
100 g (half pakje) slagroom  (Lidl)

Fruit de ui in wat boter en doe de champignons en het bouillonblokje erbij. Voeg nu al roerend de crème fraîche en de bloem toe en vul zachtjes aan met water. Laat het een paar minuten doorkoken. Om de soep romiger te maken heb ik daarna nog een half pakje slagroom toegevoegd.
Wat geroosterd brood erbij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor je reactie!
Groetjes, Syl