Vanavond had ik een makkelijke snelle maaltijd op het menu staan:
Salade (botersla, paprika, radijs, bosuitjes, snoeptomaatjes, appel en bolletjes geitenkaas), geroosterd brood en stukjes gemarineerd (sambal oelek, ketjap manis) varkensvlees met mijn favoriete pinda satésaus.
Recept pinda satésaus (voor twee personen):
benodigdheden:
1 ui (klein gesneden)
1 teen knoflook (geperst)
wat boter/olie
3 eetlepels pindakaas
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
1/2 theelepel sambal oelek
1/2 eetlepel suiker
1 eetlepel tomatenketchup
paar scheuten melk
Fruit de ui in de olie/boter en voeg de overige ingrediënten toe. Vuur op laag pitje en al roerend even zachtjes door laten pruttelen. Voeg melk toe tot je de juiste dikte hebt. Deze saus is ook prima nog een dagje in de koelkast te bewaren en later op te warmen in de magnetron.
Eet smakelijk!
▼
vrijdag 30 juni 2017
donderdag 29 juni 2017
Geldcadeautje
Geld geven als cadeautje aan iemand die net geslaagd is voor de opleiding Verzorgende IG. Ik vond een spuit wel leuk als verpakking.
woensdag 28 juni 2017
Amigurumi ABC-challenge (2016)
Alweer een jaar geleden dat ik deze fotocollage maakte van de resultaten van een hele leuke Amigurumi ABC-challenge. Iedere maand twee amigurumi's haken en zo het hele alfabet afwerken.
Ik zal binnenkort eens een collage maken van wat ik zoal afgelopen jaar bij elkaar heb gehaakt...
Ik zal binnenkort eens een collage maken van wat ik zoal afgelopen jaar bij elkaar heb gehaakt...
dinsdag 27 juni 2017
ATC 0001 - Opkikkertje
De eerste ATC's, een miniserie van twee:
De achtergrond is gemaakt met acrylverf met behulp van m'n Gelli Plate. Het kikkertje is uitgestanst en de tekst gestempeld.
maandag 26 juni 2017
ATC's - Artist Trading Cards
Een paar maanden geleden ontmoette ik tijdens een stempelbeurs een groep mensen die heel enthousiast kleine kaartjes met elkaar ruilde: ATC's.
Artist Trading Cards zijn zelfgemaakte kaartjes met een afmeting van 6,4 x 8,9 cm die worden geruild met of worden weggegeven aan andere makers. Ze mogen niet worden verkocht. Op de achterkant plak je informatie over dit ´minikunstwerkje´.
Ik zag echt prachtige creaties voorbij komen, waarbij gebruik was gemaakt van hele verschillende technieken: verven, tekenen, borduren, 3D, schrijven (handlettering), stempelen en ga zo maar door. Ik vond het idee ontzettend leuk en tja, dan wil ik er ook zelf mee aan de slag... Vanavond de achterkant gemaakt en morgen eens kijken of ik een mooie voorkant kan creëren...
Wordt vervolgd!
Artist Trading Cards zijn zelfgemaakte kaartjes met een afmeting van 6,4 x 8,9 cm die worden geruild met of worden weggegeven aan andere makers. Ze mogen niet worden verkocht. Op de achterkant plak je informatie over dit ´minikunstwerkje´.
Ik zag echt prachtige creaties voorbij komen, waarbij gebruik was gemaakt van hele verschillende technieken: verven, tekenen, borduren, 3D, schrijven (handlettering), stempelen en ga zo maar door. Ik vond het idee ontzettend leuk en tja, dan wil ik er ook zelf mee aan de slag... Vanavond de achterkant gemaakt en morgen eens kijken of ik een mooie voorkant kan creëren...
Wordt vervolgd!
zondag 25 juni 2017
Vegetarische vulling voor pasteitjes
Vind ik in de kast pasteitjes die over de datum dreigen te gaan. Zonde. Maar even snel een eenvoudige vegetarische vulling gemaakt.
benodigdheden:
boter
8 champignons
1 prei
1 lenteuitje
1/2 bouillonblokje
1/2 eetlepel peterselie
1 eetlepel bloem
100/150 ml slagroom
Snij de champignons, prei en het lenteuitje in kleine stukjes en roerbak deze groentes in een pan met wat boter. Voeg een 1/2 bouillonblokje en een 1/2 eetlepel peterselie toe. Als alles gaar is voeg je 1 eetlepel bloem toe en al roerend 100 tot 150 ml slagroom. Als de vulling de juiste dikte heeft kunnen de pasteitjes gevuld worden. Warm opdienen. Eet smakelijk!
Recept (vulling voor vier / zes pasteitjes):
benodigdheden:
boter
8 champignons
1 prei
1 lenteuitje
1/2 bouillonblokje
1/2 eetlepel peterselie
1 eetlepel bloem
100/150 ml slagroom
Snij de champignons, prei en het lenteuitje in kleine stukjes en roerbak deze groentes in een pan met wat boter. Voeg een 1/2 bouillonblokje en een 1/2 eetlepel peterselie toe. Als alles gaar is voeg je 1 eetlepel bloem toe en al roerend 100 tot 150 ml slagroom. Als de vulling de juiste dikte heeft kunnen de pasteitjes gevuld worden. Warm opdienen. Eet smakelijk!
zaterdag 24 juni 2017
Het begin is er!
Zo, vandaag dan eindelijk een start gemaakt met het aanmaken van een
blog. Een hoop gepuzzel nu, maar het komt allemaal nog wel ;-).
Wat je je hier vooral zal vinden zijn foto's en korte beschrijvingen van mijn hobby's: haken, kaarten maken, ATC's, koken, fotografie en museum-/stedenbezoek.
Wordt vervolgd!
Wat je je hier vooral zal vinden zijn foto's en korte beschrijvingen van mijn hobby's: haken, kaarten maken, ATC's, koken, fotografie en museum-/stedenbezoek.
Wordt vervolgd!